Vilniuje - interaktyvi žaidimų instaliacija "Vamzdynas"

Šią vasarą Vilniaus centre esančiame Užupio skvere veikė interaktyvi žaidimų instaliacija „Vamzdynas“ –  tarptautinio projekto, vykstančio Estijos sostinėje Taline nuo 2022-ųjų metų, tęsinys. Ši instaliacija kvietė mažus ir didelius būti spontaniškais, kurti neįtikėtinus objektus, visa galva pasinerti į žaidimą ir bendrauti. 

Vaikai žaidžia su geltonais ir mėlynais vamzdžiais © Pipelife Eesti AS

įgūdžių ir kūrybiškumo lavinimas naudojant pipelife vamzdžius

Instaliacijos organizatoriai Vivita - tarptautinė organizacija padedanti vaikams įgyti ir ugdyti įgūdžius, kūrybiškumą ir kritinį mąstymą. Vivita laboratorijoje Užupyje vaikai ir paaugliai, naudodami pačias įvairiausias medžiagas, technolgijas ir įrankius, nevaržomai ekperimentuoja bei savarankiškai kuria.

Mes labai džiaugiamės turėję galimybę prisidėti prie šio nuostabaus Vivita projekto – interaktyviam žaidimui "Vamzdynas" panaudoti Pipelife vamzdžiai. Paprastai mūsų vamzdžiai yra užkasami po žeme, todėl nematomi, tačiau ši mėlynų ir geltonų vamzdžių instaliacija traukė akį bei panėrė miesto gyventojus ir svečius į smagų, kūrybingą ir žaismingą pasaulį.  Vaikų kurtos žaidimo taisyklės ir fantazija materializavosi į neįtikėtinų formų instaliacijas! 

Antrus metus iš eilės vykstantis bendradarbiavimas

Pirmą kartą instaliacija „Vamzdynas“ buvo įrengta 2022-ųjų metų vasarą Taline miesto erdvių festivalyje "Tulevik on täna/v“ (liet. Ateitis yra šiandien) ir turėjo didžiulį pasisekimą. Čia žaisdami vaikai mokėsi apie klimato kaitą, gyvenamąją aplinką ir miesto erdves. 

Šių metų birželio 26 dieną nuolat besikeičianti ir nemokama žaidimų instaliacija "Vamzdynas" atkeliavo ir į Lietuvą bei buvo eksponuojama iki pat rudens. Paprastai nematoma miesto infrastruktūros dalis tapo žaisminga vaikų kuriama miesto erdve.  

Vaikai žaidžia su instaliacija iš Pipelife vamzdžių
Berniukas stovi prie instaliacijos "Vamzdynas" iš Pipelife vamzdžių Užupyje

Parašykite mums

Atsakysime kaip įmanoma greičiau

mes jums greit atrašysime
Rašyti žinutę

Katalogai ir sertifikatai

Atsisiuntimai
Naršyti visus atsisiuntimus

Kur įsigyti

Parašykite mums

atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau!

El. laiškas
atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau