Vėjo jėgainių parkas Mažeikiuose | Pipelife Lietuva

Vėjo energetikos infrastruktūros plėtra Lietuvoje

Lietuvai  mažinant priklausomybę nuo iškastinio kuro ir pertvarkant energetikos sektorių, Mažeikių rajone statomas naujas 63 MW vėjo jėgainių parkas. Vienas pagrindinių šio ambicingo energetikos infrastruktūros projekto rangovų UAB "Žilinskis ir Co", siekdamas, kad žalioji naujojo parko vėjo energija būtų tiekiama patikimai ir saugiai, statyboms pasirinko "Pipelife" gaminamus kabelių apsaugos vamzdžius.  

 

Didžiausias vėjo malūnų parkas regione

Šiaurės vakarų Lietuvoje esančiame Mažeikių rajone gyvena kiek daugiau nei 67 000 žmonių, o Mažeikių miestas užima 8-ąją vietą pagal gyventojų skaičių. Atsinaujinančios energijos gamyba regione nėra naujiena. Apskaičiuota, kad šiuo metu rajone veikiančių vėjo jėgainių bendra galia siekia 53,6 MW. Tikimasi, kad įgyvendinus naująjį projektą, esami pajėgumai paaugs daugiau negu dvigubai, tuo pačiu padidės ir žaliosios energijos kiekis rinkoje. 

Mažeikių vėjo jėgainių parko infrastruktūros darbai baigti 2021 metų pabaigoje, tų pačių metų rudenį pradėti kloti pamatai jėgainėms. Parko statybos darbus numatoma baigti 2022 -ųjų metų pabaigoje. Planuojama, kad bendros projekto investicijos sieks beveik 80 milijonų eurų. 

 

kabelių apsaugos sprendimai 

"Pipelife" į šį projektą pristatė daugiau nei 117 km kabelių apsaugos vamzdžių. Lygiasieniai HDPE vamzdžiai, kurių atsparumas gniuždymui 1250N ir 1500N, buvo montuojami betranšėju būdu. Telekomunikacijų tinklams naudoti "Pipelife" 40 mm opto kabelių vamzdžiai.

Įrengiant jungtis tarp vėjo jėgainių ir transformatoriaus buvo sumontuota beveik 108 km "Pipelife" HDPE 750N gofruotų dviguba sienele vamzdžių. Mūsų gaminamos gofruotos kabelių apsaugos sistemos išsiskiria mechaniniu atsparumu, ilgaamžiškumu bei tenkina aukščiausius Lietuvoje ir kitose Europos valstybėse keliamus reikalavimus, todėl puikiai tinka energijos ir duomenų apsaugai.

Gofruoti kabelių apsaugos vamzdžiai su movomis | Pipelife Lietuva
Lygiasieniai kabelių apsaugos vamzdžiai skirti montuoti uždaru būdu | Pipelife Lietuva

Pasitikėjimu grįsta partnerystė

UAB "Žilinskis ir co" mūsų gaminamus kabelių apsaugos vamzdžius pasirinko ne tik dėl aukštų gamybos standartų, lemiančių išskirtinį ilgaamžiškumą, bet ir dėl sėkmingo bendradarbiavimo praeityje. Jau beveik du dešimtmečius "Pipelife Lietuva" tiekia vamzdynų sistemų sprendimus UAB "Žilinskis ir co" projektams visoje šalyje.

Ne paslaptis, kad aukšto prioriteto statybos projektuose ypač svarbu produktus pristatyti laiku. "Pipelife Lietuva", net ir ištikus 2021 metų žaliavų krizei, kabelių apsaugos vamzdynų sistemas į objektą pristatė be trikdžių. Sėkmingas bendradarbiavimas UAB "Žilinskis ir co" dar kartą įrodė, kad "Pipelife" - teisingas pasirinkimas.

Trispalvė iš gofruotų kabelių apsaugos vamzdžių su mova | Pipelife Lietuva

Dar vienas žingsnis ambicingo tikslo link 

Europos komisijai priėmus Europos žaliojo kurso pasiūlymus, Lietuva įsipareigojo iki 2050 - ųjų metų pereiti prie 100% atsinaujinančios energijos. Vėjo energija tapo pirmaujančiu atsinaujinančios energijos šaltiniu šalyje ir, tikimasi, bus dar svarbesnė ateityje. Iš 2020 metais Lietuvoje suvartotos energijos,  26,8% pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių. Vėjo jėgainės tais metais pagamino 60% viso žaliosios energijos kiekio. 

Pastačius vėjų parką Mažeikiuose, jame suksis 14 turbinų. Naujasis 63 MW vėjo parkas gamins ekonomiškai efektyvią ir atsinaujinančią energiją, bei  bus didžiausias vėjo jėgainių parkas šiaurės vakarų Lietuvoje.  

 

 

Parašykite mums

Atsakysime kaip įmanoma greičiau

mes jums greit atrašysime
Rašyti žinutę

Dalinkitės:

Katalogai ir sertifikatai

Atsisiuntimai
Naršyti visus atsisiuntimus

Kur įsigyti

Parašykite mums

atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau!

El. laiškas
atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau