Stormbox E istorija: antrinių žaliavų potencialo išnaudojimas statybos pramonėje

Balandžio 27, 2022 | Skaitymo laikas: 4 min.

Pipelife klientai patikimai veikiančius bei lengvai montuojamus lietaus vandens infiltravimo ir kaupimo modulius Stormbox I ir Stormbox II žino jau seniai. Atlikę nuodugnius žaliavų bei gaminių bandymus, didžiuojamės galėdami pranešti apie plečiamą lietaus nuotekų sistemų asortimentą – naujuosius Stormbox E. Naujieji lietaus valdymo sistemos moduliai pagaminti iš 100% perdirbtos žaliavos, o jų savybės beveik nesiskiria nuo iš pirminės žaliavos pagamintų analogų. 

Stormbox E retention crates in the warehouse of Pipelife Poland | Pipelife

ŽALIAVŲ PERDIRBIMO SVARBA STATYBOS PRAMONĖJE 

Nors akivaizdžiausia plastiko perdirbimo nauda – mažiau į sąvartynus patenkančių atliekų, yra ir kitų ne mažiau svarbių bei naudingų aplinkosaugos, ekonominių ir socialinių aspektų. Plastikų perdirbimas sumažina pirminių žaliavų poreikį, tuo pačiu, jų gamybos poveikį aplinkai. Antrinių žaliavų naudojimas gamyboje reikalauja mažiau energijos sąnaudų bei sumažina CO2 emisiją.

Vis labiau suprasdami žiedinės ekonomikos svarbą, tiek viešojo, tiek privataus sektorių vystytojai ir rangovai ieško būdų, kaip užtikrinti, kad jų projektai būtų ne tik funkcionalūs ir patikimi, bet ir tvarūs. Atsižvelgdama į šias tendencijas, Pipelife nuolat didina gamyboje naudojamų perdirbtų žaliavų kiekį ir plečia perdirbtų, perdirbamų ir daugkartinio naudojimo produktų asortimentą. Stormbox E lietaus vandens valdymo moduliai - naujausias Pipelife rinkai pristatytas produktas pagamintas iš antrinių žaliavų. 

Stormbox E retention crates can be stacked in multiple levels| Pipelife
Stormbox E soakaway crates in the warehouse of Pipelife Poland | Pipelife

KODĖL EUROPOJE PERDIRBAMA TIK NEDIDELĖ DALIS PLASTIKO ATLIEKŲ? 

Siekdama išspręsti plastiko atliekų problemą, Europos Sąjunga užsibrėžė ambicingą tikslą - iki 2025 m. perdirbti 50 %, o iki 2030 m. - 55 % plastikinių pakuočių. Vis dėlto, ši pažanga vyksta lėtai, o to priežastis - nestandartizuoto arba prastos kokybės plastiko atliekos. Lėtam progresui įtaką daro ir išankstinis nusistatymas dėl produkcijos iš antrinių žaliavų kokybės bei galimai prastesnių techninių charakteristikų. Tai ypač stabdo plastiko žaliavų perdirbimo sektoriaus plėtrą ir įtakoja šios rinkos stabilumą.

Nepaisant to, kad nauji rūšiavimo metodai ir technologijos žymiai pagerino perdirbtų žaliavų kokybę, supratimas apie šią pažangą nėra pakankamai plačiai paplitęs ir dar neturi visiško galutinių vartotojų pritarimo. 

„Vis dar plačiai manoma, kad perdirbtos plastiko žaliavos yra netinkamos kokybiškų produktų gamybai ar turi prastesnių savybių. Tačiau mes įrodėme, kad ši nuomonė yra klaidinga“, – tvirtina „Pipelife“ produktų plėtros vadovas Hielke Hoextra. „Iš perdirbto plastiko galime pagaminti kokybiškus produktus. Žinoma, tokias žaliavas reikia kruopščiai išbandyti, bet tai padaryti yra įmanoma.“

Stormbox E soakaway crates being installed | Pipelife
A close up of Stormbox E retention crate | Pipelife

MAŽESNIS POVEIKIS APLINKAI, TIE PATYS KOKYBĖS STANDARTAI

2021 m. pristatyti lietaus vandens kaupimo ir infiltravimo moduliai Stormbox E gaminami iš aukščiausios kokybės 100% perdirbtų žaliavų. Siekiant užtikrinti, kad produktai atitiktų aukščiausius tarptautinius standartus ir klientų lūkesčius, prireikė beveik metų intensyvaus kūrybinio darbo ir bandymų. 

„Taikėme laiko patikrintą Stormbox I dizainą, todėl mums tereikėjo išbandyti perdirbtą žaliavą ir jos savybes, ypač ilgalaikes“, – komentuoja Hoekstra. „Atlikus daugybę testų pamatėme, kad žaliavos kokybė yra labai gera, o gaminio techninės charakteristikos beveik prilygsta iš pirminės žaliavos gaminamam Stormbox".

Naujojo Stormbox E matmenys yra 1200 x 600 x 300 mm, o tūris – 216 litrų. Taikymo sritys beveik tokios pačios kaip ir Stormbox I – lietaus vandens kaupimas, saugojimas ir infiltravimas žaliojoje zonoje, automobilių stovėjimo aikštelėse ir daugelyje kitų vietų, kur reikalingi drenažo sprendimai. Vienintelės išimtys – vietos kur gruntiniai vandenys yra aukštai arba ypatingai didelė transporto apkrova. Numatomas Stormbox E tarnavimo laikas - 50 metų.

„Mums svarbu, kad klientai nepajustų skirtumų, kad jiems nekiltų jokių papildomų iššūkių, susijusių su gaminių iš perdirbtų žaliavų įrengimu ar savybėmis“, – reziumuoja Hoekstra. „Mažiausiai 90% visų projektų, kuriuose suprojektuoti lietaus vandens valdymo moduliai, gali būti įgyvendinami naudojant Stormbox E. Tai naudinga ir savivaldybėms, vis dažniau siekiančioms tvarių projektų". 

 

ŽIEDINĖ EKONOMIKA ir PAtikima partnerystė

Nuo pat pristatymo rinkoje naujasis Pipelife produktas sulaukė didelio dėmesio, ypač tarp klientų Lenkijoje. Sėkmingas kiekvieno kokybiško sprendimo, pagaminto iš antrinių žaliavų, pritaikymas ne tik daro statybas tvariomis, bet ir griauna išankstines nuostatas, trukdančias vystytis žiedinei ekonomikai.

„Esame atviri ir sąžiningi, mūsų klientai pasitiki Pipelife. Kaip patikimas gamintojas ir verslo partneris, įsipareigojame tiksliai pasakyti, ko tikėtis iš mūsų produktų, pagamintų iš antrinių žaliavų. Norėdami rinkoje padidinti pasitikėjimą perdirbtomis statybinėmis medžiagomis ir paspartinti perėjimą prie žiedinės ekonomikos, gamintojai ir tiekėjai turi dirbti maksimaliai skaidriai“, – sako Harald Schwarzmayr, Pipelife generalinis direktorius.

Parašykite mums

Atsakysime kaip įmanoma greičiau

mes jums greit atrašysime
Rašyti žinutę

Dalinkitės:

Katalogai ir sertifikatai

Atsisiuntimai
Naršyti visus atsisiuntimus

Kur įsigyti

Parašykite mums

atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau!

El. laiškas
atsakysime Jums kaip įmanoma greičiau